ÁLLÁSHIRDETÉSEK!

A Pápai SZC Egry József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (Zánka) a […]

Búcsúzunk

Megrendülten tudatjuk a barátokkal, kollégákkal, diákokkal és ismerősökkel, hogy iskolánk pedagógusa, Tatai Irén tanárnő 2018. június 4-én életének 63. esztendejében elhunyt.

Pótfelvételi a 2018-2019. tanévre!

A pótfelvételi jelentkezési lap letölthető innen: Pótjelentk. lap-2018    vagy […]

EGRY NAP!

Május 2-án „Beugró” szituációs játékkal vette kezdetét az Egry Nap, […]

Híd a Hargita és a Balaton között!

Híd a Hargita és a Balaton között!

A Határtalanul! program keretében iskolánk 10. A  és 11.A osztályos […]

Híd a Hargita és a Balaton között!

A Határtalanul! program keretében iskolánk 10. A  és 11.A osztályos tanulói öt tartalmas napot tölthettek el a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola vendégeként. A hosszú és izgalmas utazással töltött napot követően egy interaktív városnézés keretében fedezhettük fel Csíkszereda nevezetességeit. Megtekintettük a Mikó várat, valamint a Csíki Székely Múzeum kiállításait is. Csíksomlyón a neobarokk kegytemplomhoz, majd a Papok feredőjéhez és a zarándokhelyhez látogattunk el. Megtekintettük a Kájoni Herbáriumot, ahol az ott termő gyógynövényekből összeállított teakeveréket is megkóstolhattuk. Kirándulásunk harmadik napján a Gyilkos tó, a Békás szoros ámulatba ejtően szép tájai valamint a parajdi sóbánya volt az úti célunk. A következő napon Nyergestetőn megtekintettük a kopjafákat, majd a mohos tőzegláp területén túráztunk. Nyáriasan meleg napsütésben élvezhettük a Szent Anna tó csodálatosan szép látványát, ahol a pihenés mellett közös szalonnasütéssel is fogadtak minket kedves vendéglátóink. Hazafelé vezető utunkon az Arany János Emlékévhez kapcsolódóan Nagyszalontán megtekintettük Arany János szülőházát is.

A közösen átélt programok, a táncház, a szalonnasütés, valamint az esti szabadidős programok mind-mind lehetőséget nyújtottak a diákoknak arra, hogy testvériskolánk tanulóival megismerkedjenek, barátságokat kössenek. Alig várjuk, hogy június elején mi láthassuk vendégül csíkszeredai barátainkat. Rövidesen találkozunk Zánkán!
Emlékpillanatok: