NYÍLT NAP – 2019. JANUÁR 12-ÉN, SZOMBATON!

Kedves Diákok, Tisztelt Szülők! Szeretettel várjuk  Iskolánk nyílt napi rendezvényén […]

Karácsony, kultúra, Bécs!

Karácsony, kultúra, Bécs!

A téli szünet előtt néhány nappal iskolánk 38 diákja részvételével […]

Centrum Futsal Labdarúgó Torna – Várpalota

Centrum Futsal Labdarúgó Torna – Várpalota

December 20-án, a már évek óta megrendezésre kerülő futsal teremlabdarúgó […]

Nyílt hét az Egryben!

Nyílt hét az Egryben!

December első hetében iskolánk kitárta ajtajait az érdeklődő általános iskolás […]

Egy Márton napi történet – II. hely

Egy Márton napi történet – II. hely

A veszprémi Jendrassik-Venesz Szakgimnázium és Szakközépiskola turisztikai versenyén jártunk November 30-án, […]

Egy Márton napi történet – II. hely

A veszprémi Jendrassik-Venesz Szakgimnázium és Szakközépiskola turisztikai versenyén jártunk

November 30-án, második alkalommal került megrendezésre a VSZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szervezésében, a Márton napi kavalkád jegyében a turisztikai és gasztronómiai verseny.
Iskolánk második alkalommal képviseltette magát a rendezvényen három fős csapattal. Idén a 10a turisztikás tanulói – Fincza Dorina, Tóth Liliána Tünde és Vatics Patrícia – vettek részt a megmérettetésen.
A verseny feladatai komoly kihívások elé állították versenyzőinket. Először kétnapos programot kellett összeállítani egy megadott piaci szegmens számára a kihúzott borvidékre. Az Egrysek a Balatonfüred-Csopaki borvidékre szerveztek egy izgalmas programot sportoló csapat számára. A prezentáció során kiderült, hogy egy tartalmas, figyelemreméltó programot állítottak össze a csajok. Respect!
A következő feladat összetett volt és széles tájékozottságot igényelt a Szent Márton legendakör és a hozzá kapcsolódó népi tradíciók, illetve a borkészítés területén magyar és angol nyelven. A quiz megoldásait sajnos nem ismertették velünk, de a végeredmény ismeretében valószínűleg jól sikerülhetett.
A verseny harmadik feladata egy előadás bemutatása volt a példa értékű Szent Mártoni életműhöz kapcsolódva. Csapatunk a „Márton napi csoda” című, saját készítésű történetet vitte színpadra, amelyben az elesettek és hátránnyal élők felé fordítottuk a figyelmet. A siker teljes volt, amit az előadást követő tapsból és a zsűri értékeléséből egyaránt leszűrhettünk. A szívhez szóló központi gondolat, a koncentrált, remek színészi teljesítmények mind hozzájárultak a sikerhez.
Összességében elmondhatjuk, hogy az előző év tapasztalataiból okulva, a felkészülést komolyan véve sikerült két helyet javítva az ezüstérmet elhozni.
Szép volt csajok! Jövőre cél a győzelem!

Sipos Tamás
felkészítő tanár