Nagyszerűen teljesítettek!

Április 22-én (szombaton) a Debrecenben megrendezett országos döntővel lezárultak az OSZKTV idei tanévi versenyei, amelyeken iskolánk diákjai remekül teljesítettek.
A versenysorozat 2016 decemberében kezdődött, amikor az ország 146 szakközépiskolájának 2265 diákja próbálta teljesíteni az I. (iskolai) forduló követelményeit humán (magyar nyelv és irodalom) vagy reál (matematika, fizika, informatika) tantárgycsoportban. Iskolánk 5 tanulója vállalta az első megmérettetést, közülük hárman jutottak be a II. (regionális) fordulóba: humán tantárgycsoportban Gombkötő Alexandra és Beigelbeck Dávid, reál tantárgycsoportban Kovács Marcell.
A székesfehérvári regionális fordulóból mindhárman továbbjutottak kategóriájuk legjobb 20 versenyzője közé, vagyis a III. fordulóba, az országos döntőbe, ahol ismét kimagasló eredményt értek el:
Humán tantárgycsoportban Gombkötő Alexandra a szóbeli részben a legjobb volt, vagyis 1. helyezést ért el, összesítettben országos 5. lett. Ez az eredménye egyben azt is jelenti, hogy nemcsak megyei első helyezett, hanem a Közép-Dunántúli régió legjobbja is.
Ugyancsak humán tantárgycsoportban Beigelbeck Dávid az országos 13. helyet szerezte meg, ami megyei és regionális 2. helyezés.
Reál tantárgycsoportban Kovács Marcell jutott az országos döntőbe, ahol a 7. helyen végzett, ez megyei és regionális 2. helyezés.
Gratulálunk mindhárom versenyzőnek a megmérettetések bátorságához, kitartó munkájukhoz és a kiemelkedő eredményekhez!